Datum: 24.10.2023

Klimaatadaptatie is een belangrijk onderwerp in het kader van “vooruitkijken naar de toekomst.” Bij DSV zaden is dat altijd al een constante factor: het veredelen van graszaden met de juiste eigenschappen duurt minimaal twaalf jaar. Een logische stap was dus voor ons om partner te worden in het project Klimaatadaptie Zeeland.

Samenwerking voor klimaatadaptatie

Samen met diverse andere partners zoals universiteit, woningcorporatie, waterbedrijf en overheden onderzoeken we hoe in twee verschillende wijken van twee verschillende steden maatregelen genomen kunnen worden om de wijk klimaatadaptief te maken. Daarbij kijken en luisteren wij intensief naar de bewoners in de wijken. Het samenwerken tussen bedrijven, instanties en bewoners geeft een positieve impact op de omgeving en de samenleving van de wijk. 

“De partners binnen het project werken integraal samen aan verschillende vernieuwende maatregelen om tot oplossingen te komen voor de wijken Westerzicht (Vlissingen) en Dauwendaele (Middelburg)”

 

Onze rol als veredelaar zal vooral zijn om mee te denken en te onderzoeken wat er mogelijk is qua inpassing van verschillende vegetaties ter bevordering van de biodiversiteit, maar ook de waterinfiltratiecapaciteit. Het project Klimaatadaptatie Zeeland zal meerdere jaren gaan duren.

Bekijk de poster voor meer informatie over het project: